„Klubrádió

Orbán a nyitásról: Amíg nincs minden regisztrált 65 év feletti beoltva, addig nem tudunk kinyitni

23/03/2021 13:41

| Szerző: Klubrádió

"A nyitás időpontjára azt tudjuk mondani, hogy amíg nincs minden olyan 65 év feletti beoltva, aki szeretné magát beoltatni, vagyis regisztrált, addig nem tudunk kinyitni, mert bajt hozunk a fejükre" – erről beszélt Orbán Viktor a családügyi civil szervezetekkel zajlott tanácskozáson hétfőn a Facebook-oldalára feltöltött videója szerint.

A miniszterelnök azt is elmondta, most egy hónapig a nyitáson dolgoznak, ez a kormány dolga, egyúttal arra kérte az esemény résztvevőit, gyűjtsék össze, hogy mit kell másként csinálni egy posztcovid időszakban. Mint fogalmazott: "Össze kell gyűjteni a gondolatokat meg a javallatokat, hogy a nyitás mit is jelent azon kívül, hogy lehet dolgozni, van fizetés, a gyereket be lehet adni iskolába, óvodába. Mit kell még a nyitás után megoldani? Erre nekünk szükségünk van."

Koronavírus - Családügyi szervezetekkel tárgyalt Orbán Vikt
 
Budapest, 2021. március 22. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök családügyi civil szervezetekkel tanácskozik az Egyszülős Központ budapesti épületében 2021. március 22-én. A megbeszélésen Nagy Anna, az Egyszülős Központ kuratóriumi elnöke, Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke, Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elnöke, Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) elnöke, valamint Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter (b2) vett részt. Egyeztetés-sorozatot indított Orbán Viktor a járvány utáni helyzet, a "poszt-COVID" témájában. MTI/Fischer Zoltán
 

Orbán Viktor egyébként korábban 2,5 millió beoltotthoz kötötte az újranyitás kezdetét.