„Klubrádió
A lényeg

Orbán a Kossuth rádióban: Harcolunk a családokért

24/09/2021 10:24

| Szerző: Klubrádió

 A kormányfő a szokásos péntek reggeli interjújában a Kossuth rádióban elmondta, hogy a természetes szaporulatot kell növelni, és a hiányzó gyermekeket nem a migráció révén kell pótolni.

Orbán Viktor pénteki szokásos rádiós interjújának főbb pontjai:

– A csütörtökön indult kétnapos Budapesti Demográfiai Csúcson elmondottak után megismételte, hogy a természetes szaporulatot kell növelni, és a hiányzó gyermekeket nem a migráció révén kell pótolni.
20 százalékkal emelné a minimálbért.
– A választásokra akár a teljes 13. havi nyugdíjat visszaépítené.
– A világjárvány miatt a legnagyobb terhet a családok viselték, ezért kapják vissza a befizetett szja-t, és a tervek szerint ez a kisvállalkozók számára is elérhető lesz.
– Fontosnak tartja, hogy gazdaságilag előnyben legyen az, aki gyereket vállal, és a demográfiai konferencián csütörtökön elhangzott felszólalása után másodszor beszélt úgy az államilag biztosított nyugdíjrendszerről és egészségügyről, mintha annak léte csökkentené a gyermekvállalással kapcsolatos gazdasági motiváció erejét.
Lesz negyedik hulláma a járványnak, az oltatlanok vannak veszélyben, de lezárást nem tervez, szükség esetén inkább csak a védettségi igazolványokhoz térne vissza, mert az ország kétharmada az oltás elfogadásával megtett minden tőle telhetőt – szedte össze a lényeget a Telex.