„Klubrádió
A lényeg

Nyílt levelet írt Orbánnak a PDSZ és a PSZ

7/10/2022 11:18

| Szerző: Klubrádió

A Pedagógusok Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete levelükben arról tájékoztatják a miniszterelnököt, hogy nem fogadják el a kormány érveit arról, hogy azért nem tárgyalnak velük, mert Európai Bizottság döntésére várnek. Álláspontjuk szerint a kormány az állami költségvetésből is megkezdheti az érdemi béremelések azonnali kifizetését, amelyhez ragaszkodnak.

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) nyílt levelet küldött Orbán Viktornak. A pedagógusok világnapjára (október 5.) országszerte szervezett tiltakozó akciók, sztrájkok, tüntetések hatására kezdeményezték, hogy már jövő héten üljön le velük tárgyalni a kormány. Mint írták, a kormány képviselője, Maruzsa Zoltán államtitkár jelenleg azért nem tárgyal velük, mert a kormány várja az Európai Bizottság döntését a béremelés finanszírozásáról – írja a 24.hu.

Szerintük nincs mire várni, a kormány az állami költségvetésből is megkezdheti az érdemi béremelések azonnali kifizetését, amelyhez ragaszkodnak.

Nem fogadják el a jövőben azt a kormányzati kommunikációt, miszerint a baloldal, továbbá Brüsszel akadályozza az oktatásban dolgozók bérének emelését.s

Egy, kifejezetten az oktatásügy területén tapasztalattal bíró kormánybiztos kinevezését is követelik, mert úgy vélik, hogy Pintér Sándor beléügyminiszternek nincs releváns tapasztalata e téren.