„Klubrádió

Novák Katalin szerint tudatosan félreértelmezték szavait

16/12/2020 10:39

| Szerző: Klubrádió

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter szerint nagy port kavaró videójában arról beszélt, hogy nem jó, ha az egész életünk a férfiak és nők között zajló versengésről szól. Szerinte ma Magyarországon a nőknek pont ugyanolyan esélyük van szakmailag is kiteljesedni, mint a férfiaknak és ezért ugyanolyan fizetés illeti meg őket.

Novák Katalin szerint nem igaz, hogy azt említette egy korábbi videóban, hogy a nőknek nem kell annyit keresniük, mint a férfiaknak, szerinte kiforgatták és elferdítették a szavait – írja a hvg.hu.

A családokért felelős tárca nélküli miniszter a Hír TV-ben reagált a Axióma oldalán december 13-án közzétett videója kapcsán őt ért kritikákra. Szerinte tudatosan félreértelmezték, amit mondott.

Demográfiai csúcs Budapesten - Sajtótájékoztató
 
Novák Katalin
Fotó: Soós Lajos
 

„Én annyit állítottam, és ezt az állításomat most is tartom, hogy nem jó, hogy az egész életünk a férfiak és nők között zajló versengésről szól, sokkal jobb, ha inkább együttműködésként éljük meg, azt hogy férfiak és nők vagyunk, különböző adottságokkal, különböző lehetőségekkel. De ez természetesen nem arról szól, hogy egy nőnek ma Magyarországon ne lenne éppen annyira lehetősége kiteljesedni akár a szakmájában, mint egy férfinak, és semmiképpen nem arról szól, hogy nem illetni még ugyanazért teljesítményért ugyanaz a fizetség az egyik embert vagy másikat” – mondta a miniszter.

Novák szerint a magyar nők rendkívül tehetségesek és nagyon komoly pozíciókat tudnak betölteni, ehhez kell megadni a lehetőségeket, amit elmondása szerint számos kormányzati lépés segít.