„Köszönjük
A lényeg

Novák Előd átírta a korábban letiltott törvényjavaslatát

29/09/2022 17:36

| Szerző: Klubrádió

A Mi Hazánk alelnöke átírta a korábbi törvényjavaslatát, mivel sérelmezte Kövér László házelnök döntését.

Novák Előd csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján bírálta Kövér László döntését, amivel a házelnök "letiltott" egy általa benyújtott törvényjavaslatot – írta a 24.hu.

A Mi Hazánk alelnöke kifogásolta, hogy a szeptember 12-én általa benyújtott, a Büntető törvénykönyv –"cigánybűnözés visszaszorítása érdekében" – javasolt módosítását a parlament fideszes elnöke arra hivatkozva utasított vissza, hogy címe sérti az Országgyűlés tekintélyét.

Novák szerinte viszont az sérti inkább a parlament méltóságát, hogy egy megválasztott képviselő lényegre törő című, szakmailag kidolgozott javaslata nem kerülhet a parlament illetékes bizottsága elé. Novák Előd  arra hivatkozott, hogy a Legfelsőbb Bíróság 2010-ben megállapította a kifejezés jogszerű voltát, szerinte a "cigánybűnözés" nem általánosítás, "pusztán olyan tipikus bűnelkövetési formákat ír le, amelyek specifikus megoldási javaslatokért is kiáltanak."

Novák Előd ezért átszerkesztve ismét beadta a javaslatot, ami ezúttal "A »rejtett erőforrások« bűnözésének visszaszorítása érdekében a Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény módosításáról" címet kapta.

(Forrás: 24.hu)