„Klubrádió
A lényeg

Novák: A jogállamiság lebontásához soha nem fogok hozzájárulni

27/12/2021 13:47

| Szerző: Klubrádió

Novák Katalint nevezte meg Orbán Viktor Áder János államfő utódjául. Novák a kormánypárti propaganda lappá züllesztett, Index nevű portálnak adott interjút, amelyről a 24.hu készített lapszemlét. Ilyeneket mondott szerintük Novák:

Akik azt mondják, csak egy bábu lesz a köztársasági elnöki tisztségben, nem őt, hanem a nőket becsülik le.

EP-választás - A Fidesz-KDNP eredményvárója
 
EP-választás
 
Budapest, 2019. május 26. Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke beszél a Fidesz-KDNP eredményváró rendezvényén a Bálna Budapest rendezvényközpontban az EP-választás napján, 2019. május 26-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI
 

 

Szerinte mindenütt a világon, így Magyarországon is általános gyakorlat, hogy pártpolitikusok az államfő-jelöltek vagy akár pártvezetők töltik be ezt a tisztséget.

Arra a kérdésre, ha arra kerülne a sor, hogy az elnöksége alatt az Alaptörvényt, vagy egy kétharmados jogszabályt próbálnának meg feles többséggel megváltoztatni, aláírná-e az erről megszavazott jogszabályt, Novák azt mondta, "a jogállamiság lebontásához én soha nem fogok hozzájárulni".

Szerinte azt senki nem gondolhatja, hogy akik hazánkban igénybe vették a családtámogatásokat, ezek miatt automatikusan a Fideszre fognak szavazni.