„1%
A lényeg

Nitrogénművek Zrt.: A vádemelés Bige Lászlónak a megfélemlítését szolgálja

13/10/2021 09:46

| Szerző: Klubrádió

Hétfőn adtunk hírt arról, hogy kétmilliárd forintos vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés, valamint vesztegetés miatt emelt vádat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség Bige László és öt munkatársa ellen. Bige cége közleményben reagált.

A Bige László tulajdonában lévő Nitrogénművek Zrt. szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményben reagált a vádemelésre. A közlemény úgy fogalmaz, hogy "A Nitrogénművek Zrt. álláspontja szerint a Bige László és a munkatársai ellen megfogalmazott ügyészségi megállapítások teljes mértékben alaptalanok és minden jogi alapot nélkülöznek", és szerintük az  "intézkedések nyilvánvaló mozgatórugója társaságunk elnökének és többségi tulajdonosának, Bige Lászlónak a megfélemlítése és jó hírnevének csorbítása".

Vegyipar - Nitrogénművek Zrt.Pétfürdő, 2012. május 27. A Nitrogénművek Zrt. - korábban Péti Nitrogénművek - gyára a Veszprém megyei Pétfürdő határában. MTI Fotó: Nagy Lajos
 

A közlemény teljes szövege itt olvasható.

A Nitrogénművek Zrt. közleménye a Bige László és öt munkatársa elleni vádemeléssel kapcsolatban

    Pétfürdő, 2021. október 13., szerda (OTS) - A sajtóban megjelent hírek szerint a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és önálló intézkedésre jogosult személy által elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntettével, továbbá hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolta meg Bige Lászlót és öt munkatársát.

    A Nitrogénművek Zrt. álláspontja szerint a Bige László és a munkatársai ellen megfogalmazott ügyészségi megállapítások teljes mértékben alaptalanok és minden jogi alapot nélkülöznek. A vállalatcsoport és valamennyi dolgozójának érdekében a Nitrogénművek Zrt. minden jogi eszközt felhasznál annak érdekében, hogy a társaságot, a munkatársakat és Bige Lászlót megvédje az őket érintő igazságtalan intézkedésekkel szemben, mely intézkedések nyilvánvaló mozgatórugója társaságunk elnökének és többségi tulajdonosának, Bige Lászlónak a megfélemlítése és jó hírnevének csorbítása.

Az eljárásnak a Nitrogénművek Zrt. működésére hátrányosan befolyásoló hatása nincs.  A társaság Igazgatósága és a menedzsment biztosítja a folyamatos termelést és értékesítést a jelenlegi európai energiakrízis közepette is. Egy olyan időszakban, amikor számos műtrágya termelő kapacitást leállítottak. A Nitrogénművek Zrt. ezzel is bizonyítja prudens működését és a régió mezőgazdasága iránti elköteleződését.

Pétfürdő, 2021. 10. 13.