„Támogassa
A lényeg

Nincs tovább ingyen villanyautó-töltés a Lidlnél

4/09/2023 11:49

| Szerző: Klubrádió

Az ingyenes elektromosautó-töltés megszűnik, de így is olcsó lesz a szolgáltatás a Lidl parkolóiban.

Mától megszűnik az ingyenes elektromosautó-töltési lehetőség a Lidl áruházak parkolóiban. A nyilvánosságra hozott tarifák szerint olcsóbb lesz majd a szolgáltatás más piaci ajánlatokhoz képest – számolt be a Telex a Portfolio cikke nyomán.

Az eddigi Lidl eCharge alkalmazást ezentúl nem lehet használni a töltés elindítására, a cég weboldalán vagy roamingon, illetve a Lidl Plus alkalmazáson keresztül lehet majd hozzáférni a szolgáltatáshoz – és nem lesz mindegy, melyiken keresztül indítjuk el a töltést, mert ettől függ majd a kilowattóránkénti ár.

 
Elektromos autó
 
Forrás: Pixabay
 

Az alkalmazásban, az AC-töltés esetén 149, DC-töltéskor pedig 179 forintos költséggel számolhatunk, ami 22, illetve 25 százalékkal kedvezőbb, mint a weboldalon indított töltés, hiszen ez utóbbi esetében a tarifa 199 és 229 forint lesz kilowattóránként. Szintén fontos különbség, hogy az alkalmazáson keresztül indított töltés esetében a rendszer ötezer forintot zárol a felhasználó számlaszámán, ezt elérve automatikusan megáll a töltés, ugyanakkor ez később újraindítható.

A Lidl lépésével a Penny Market maradt az egyetlen, amelynek a parkolóiban ingyenes az e-autók töltése.

Via Telex