„Klubrádió
A lényeg

Népszavazást kezdeményeznek az akkugyárakról

8/11/2022 13:52

Az LMP országos népszavazást kezdeményez az akkumulátorgyárak építéséről. Schmuck Erzsébet társelnök szerint elfogadhatatlan, hogy a kormány az emberek megkérdezése nélkül nyújt több tízmilliárd forintos támogatást külföldi nagyvállalatoknak, amelyek tönkreteszik a lakókörnyezetet és elhasználják a vízkészletet.

 

 
Schmuck Erzsébet, LMP,Facebook
 

 

Debrecenben a helyi választási bizottság első fokon már engedélyezte helyi népszavazási kezdeményezésüket a háromezer milliárd forintból létesítendő akkugyárról.

Az embereket ugyanis nem kérdezték meg a jelentős hő- és hanghatással járó és óránként ezer köbméter vizet használó gyárról, mondta Schmuck Erzsébet, aki szerint ez országos probléma, a kormány akkugyártó nagyhatalommá kívánja tenni az országot; Győrszentivánon és Tatán is hasonló beruházást készítenek elő.

Velünk akarják kifizettetni a jövőnk felélését, mondta Schmuck Erzsébet, hozzátéve, hogy az LMP elfogadhatatlannak tartja a jelentősen környezetkárosító beruházásokat, azt pedig különösen, hogy mindezt a Fidesz az emberek megkérdezése nélkül vinné véghez, írja az MTI.