„Klubrádió
A lényeg

Neonáci aktivistából keresztény lap főszerkesztője

11/08/2021 18:00

| Szerző: Klubrádió

Július végén azt a Horváth Tamást nevezték ki a kormányközeli Vasárnap.hu új főszerkesztőjének, aki az év elején a 888.hu-tól érkezett a portálhoz. Az újságíróról kiderült, hogy korábban aktív részese volt az Erő és Elszántság mozgalom tüntetéseinek.

A szélsőjobboldali, neonáci Erő és Elszántság nevű mozgalom tüntetéseinek aktív részese volt az adófizetői pénzzel támogatott kormányközeli keresztény újság, a Vasárnap.hu új főszerkesztője Horváth Tamás – írja a Telex.

Ez az a szervezet, amely a szélsőjobboldali Betyársereg politikai szárnya és az Identitesz egyesüléséből jött létre. Ez utóbbiból érkezett Horváth Tamás is. A szélsőjobboldali, neonáci kötődésű Erő és Elszántság 2017-ben az unió, a liberalizmus és a migráció ellen tüntetett. A demonstráción Horváth tartotta a megafont a mozgalom akkori vezetőségi tagjainak. A 24.hu által közölt vedeóban arról beszéltek, büszkék arra, hogy ők az európai fehér rassz tagjai. Később az „ébredj, nemzet, tombolj vihar!” rigmust kezdték skandálni a mozgalom tagjai, amelyet Goebbels, Hitler propagandaminisztere használt, és egy 1943-as, totális háborút hirdető beszéd zárótétele volt. 

A portál megkérdezte a Miniszterelnökséget, mennyire tartják összeegyeztethetőnek az új főszerkesztő szélsőjobboldali szerepvállalását, és a nyilas múlt propagálásával kapcsolatos megnyilvánulásait a kormány által képviselt értékekkel. Ezekre a kérdésekre a minsizterelnökség nem válaszolt.