„Klubrádió

Nem kellenek a kormánynak a fővárosi oltópontok

11/03/2021 17:33

| Szerző: Klubrádió

Visszautasította a kormány Karácsony Gergely főpolgármester Soproni Tamással, a Budapesti Önkormányzatok Szövetségének társelnökével és Terézváros polgármesterével közösen, levélben tett ajánlatát, amely szerint a főváros segítene oltópontok kialakításában. Gy. Németh Erzsébet szerint a döntés nem főváros vezetésének árt első sorban, hanem a budapesti lakosoknak.

A kormány nem kér a fővárosi oltópontokból, legalábbis Karácsony Gergely szerint ezt válaszolta neki levélben Orbán Balázs, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese – írja a Telex.

Karácsony Facebook-bejegyzése szerint Soproni Tamással, a Budapesti Önkormányzatok Szövetségének társelnökével és Terézváros polgármesterével közösen írtak egy levelet, amiben „a fővárosi önkormányzatok segítségét ajánljuk a kormánynak az oltási program gyorsabb, zökkenőmentesebb lebonyolításában”. Karácsonyék azt ajánlották fel a kormánynak, hogy oltópontokat állítanak fel Budapesten, és segítik az oltások megszervezését. Ehhez különböző intézményeket vizsgáltak meg, ahol oltópontot lehetne kialakítani, ilyen például a Városligeti Műjégpálya vagy a margitszigeti palackozó üzem épülete.

Most megérkezett hozzájuk a válasz Orbán Balázstól, aki Karácsony szerint „válaszában idézi a nagymamáját, továbbá Ronald Reagant, vagy kétoldalnyi sikerpropaganda mellett szidja az ellenzéket, nyilván ez valamiféle kötelező reggeli gyakorlat a Fideszben, mindenesetre a lényeget illetően azt írja: nem kellenek a fővárosi oltópontok, mert a kormány olyan szuper, hogy attól elalél a fél világ”.

A Fővárosi Közgyűlés üléseFotó: Kovács Tamás / MTI
 

2021. március 11. Megbeszéljük - részlet 21.03.11. Gy. Németh Erzsébet
07:21
00:00

A Klubrádió csütörtöki Megbeszéljük... című műsorában Gy. Németh Erzsébet humán területekért felelős főpolgármester-helyettes azt mondta, hogy a fővárosnak minden eszköze, szakképzett dolgozója meglett volna az oltópontok felállításához. Ennek dacára jött a minősíthetetlen, elutasító válasz a kormány részéről. Azt is hozzátette, hogy ezzel nem a városvezetésnek, hanem a budapesti lakosoknak árt a kormány.