„Köszönjük,
A lényeg

Nem hozta le az ellenzéki pártok közleményét az MTI OS

11/01/2022 20:11

| Szerző: Klubrádió

Az április 3-ai szavazásra buzdító közleményt kívánt lehozni a hétpári ellenzéki összefogás, de az MTI arra hivatkozva tagadta meg, hogy "nem lehet jogsértő, nem lehet alkalmas arra, hogy sértse mások személyhez fűződő jogát". A közleményben megemlítették Tiborcz Istvánt és Mészáros Lőrincet is.

Megtagadta a hétpári ellenzéki összefogás (DK, Jobbik, LMP, MSZP, Momentum, Párbeszéd, MMM) közleményének kiadását az MTI OS arra hivatkozva, hogy a közlemény "nem lehet jogsértő, nem lehet alkalmas arra, hogy sértse mások személyhez fűződő jogát, így különösen nem lehet alkalmas más emberi méltóságának, becsületének, jóhírnevének, magánéletének, magántitkának és személyes adatai védelméhez fűződő jogának vagy üzleti titokhoz fűződő jogának megsértésére" – írja a 444.

A közlemény szövege:

„Április 3-tól legyen Magyarország mindenkié!

Már csak 82 nap van hátra a korszakváltásig. 82 nap múlva, április 3-án az Egységben Magyarországért és a civilek szövetsége leváltja Orbán Viktor lelketlen, korrupt és kapzsi rendszerét.

Az elmúlt tizenkét évben egy gázszerelőből az ország leggazdagabb embere lett, mert ő Orbán Viktor barátja és strómanja. Tiborcz István milliárdos bankárrá vált, mert ő Orbán Viktor veje. A kormányhoz közeli oligarchák felfoghatatlan mértékű vagyont halmoztak fel, a fideszes politikusok pedig saját szájuk íze szerint írják a törvényeket.

Eközben Magyarország Európa sereghajtójává vált. Magyarok milliói élnek megalázó bérekből, a legelesettebbeknek pedig nem nyújt segítő kezet, csak megalázza őket a dölyfös hatalom.

Itt az ideje a változásnak! Hogy Magyarország a fideszes kiváltságosok országa helyett mindannyiunk országa legyen! Április 3-án új korszak kezdődik: egy igazságosabb, tisztességesebb, ahol mindenki előtt megnyílik az út a felemelkedéshez!

Ezért dolgozunk, egységben, Magyarországért!”

 
Az előválasztást szervező hat párt elnökei és társelnökei
 

A portál felhívta a figyelmet arra, hogy nem tudni, Tiborcz István emlegetése, vagy Mészáros Lőrinc strómanozása volt-e sok az állami hírügynökségnek, nem tudni, mindenesetre nem mindig ilyen szigorúak, a putyinista Honfoglalás 2000 Egyesület közleményei be szoktak férni.