„Klubrádió

Több újságírót nem engedtek be Orbán sajtótájékoztatójára

10/06/2021 13:28

| Szerző: Klubrádió

Szeretett volna kérdezni a Direkt36 oknyomozó portál és a Magyar Hang, valamint az Alfahír újságírója is a rendhagyó, Orbán Viktor által tartott kormányinfón, de nem engedték be őket. A miniszterelnök azzal viccelődött, hogy nem ő szervezi a sajtótájékoztatókat, ő csak beszél.

Újra személyes sajtótájékoztatót tartott a kormány, ráadásul Orbán Viktor miniszterelnöktől is lehetett kérdezni, már persze azoknak, akiket beengedtek. Nem lehetett ott a Direkt36, és nem először fordul elő, hogy kizárják az oknyomozó portált, pedig, mint írták, ezúttal is időben regisztráltak az eseményre. Munkatársuk, Wirth Zsuzsanna az Antall József Tudásközpont költekezéséről szeretett volna kérdéseket feltenni, különösen arról, hogy milyen szerepet játszott azokban a Miniszterelnökség.

A Magyar Hangot se engedték be, de tudósítójuk a helyszínre Gulyás Gergely miniszterrel érkező Orbán Viktorral még tudott szót váltani. Amikor az újságíró elmondta, hogy nem lehetnek ott a kormányinfón, a miniszterelnök azzal „viccelődött”, hogy reméli, őt beengedik. Majd közölte: „sajtájokat nem én szervezem, én csak beszélek”. Itt a portál videója az esetről: 

A Magyar Hang beszámolója szerint az Alfahírt se engedték be.