„Támogassa
A lényeg

Nem biztos, hogy az iskolaigazgatók beleszólhatnak abba, hogy a pedagógusok milyen arányban részesülhetnek a bértömeg-emelésből

15/01/2024 13:30

| Szerző: Klubrádió

Az eddigi hírekkel ellentétben mégsem biztos, hogy lesz érdemi beleszólásuk az iskolaigazgatóknak abba, az általuk vezetett intézményekben dolgozó pedagógusok milyen arányban részesülhetnek a kormány által januárra megígért 32,2 százalékos bértömeg-emelésből – értesült a Népszava.

Legutóbb a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke, Totyik Tamás beszélt arról a Belügyminisztériumban lezajlott sztrájkbizottsági egyeztetést követően, hogy a tankerületi központok mellett az intézményvezetőknek is lesz szerepük a bérek pontos megállapításában. Azonban egy fővárosi iskola igazgatója a lapnak azt mondta, a tankerületi központ nemrég egyeztetésre hívta az intézményvezetőket, ám a megbeszélés végül elmaradt.

Nem sokkal később azt a tájékoztatást kapták, hogy a tanárok új munkaszerződéseit központilag dolgozzák ki, az igazgatóknak pedig mindössze annyi lesz a feladatuk, hogy a tankerületi központban átvegyék a kész dokumentumokat és továbbítsák azokat a pedagógusoknak. Ennek január 22-éig kell megtörténnie.

A tanárok béremeléséért tüntetett több szervezet a Belüg
 
Pedagógus-diáktüntetés 2024. 01. 13.
 
Budapest, 2024. január 13. Résztvevők a tanárok béremeléséért tartott tüntetésen a Belügyminisztérium előtt 2024. január 13-án. A demonstrációt az Egységes Diákfront, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), a Fridays For Future Magyarország, a Hang, az ADOM Diákmozgalom, az Országos Közös Akarat és a Civil Bázis szervezte. MTI/Koszticsák Szilárd
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI/Koszticsák Szilárd