„Klubrádió
A lényeg

Nem akarja átadni a polgármesterséget Ács Rezső

31/05/2023 12:51

| Szerző: Klubrádió

Jogi úton támadná meg az összeférhetetlensége ügyében hozott döntést Szekszárd május 25-ével eltávolított fideszes polgármestere.

Ahogy arról korábban a Klubrádió is beszámolt, csütörtökön eltávolították posztjáról Szekszárd fideszes polgármesterét. Ács Rezső tevékenységével kapcsolatban összeférhetetlenséget állapított meg a képviselő-testület.

Bomba Gábor, az ellenzéki Éljen Szekszárd frakcióvezetőjének tájékoztatása szerint a polgármester mellékjövedelmére egy korábbi, az Átlátszón még 2019 januárjában megjelent cikk hívta fel a figyelmet. Ács feltehetően 2017-től folyamatosan betöltött a főállású polgármesteri állása mellett egy másik állást is: az ERÖV Zrt. Stratégiai Tanács Elnöki tisztségét. A mellékállásért havi 300 ezer forint juttatásban részesült. Az állásról szóló információkat az ERÖV vezetője megerősítette a testületnek. A két tisztség pedig összeférhetetlen.

Ács az ATV szerint nem szeretne lemondani posztjáról, sőt jogi úton támadná meg a döntést.

A hvg.hu összefoglalója szerint a helyi közgyűlés döntése hivatalosan már pénteken hatályba lépett, ám Ács aznap bement a hivatalába és közölte, hogy megtámadja. Emellett igényt tart a fizetésére, szolgálati autójára és telefonjára is. A szekszárdi önkormányzat fideszes frakcióvezetője, Máté Péter azt mondta, tudomása szerint „a bérszámfejtés hó végével történik, szerintem 25-ével. Az én olvasatomban 25-ével a munkaviszonya, és ezzel együtt a bérezése megszűnt. Az autót természetesen vissza kell venni tőle, de ennek a pontos dátumát nem tudom, mikor lesz”.