„Klubrádió
A lényeg

Navracsics kérdőre vonta egy tapolcai mozi igazgatóját, mert nem játsszák az Elk*rtukat

8/11/2021 15:25

| Szerző: Klubrádió

Navracsics Tibor fideszes politikus, volt miniszter levelet írt a tapolcai Városi Mozi igazgatójának, amelyben arról érdeklődik, hogy milyen megfontolás, „esetleg utasítás” áll amögött, hogy az Elk*rtuk nem szerepel a mozi műsorán.

A Fidesz Veszprém megyei 3-as számú választókerületének elnöke arra hivatkozik levelében: több tapolcai fordult hozzá amiatt, hogy más városba kell utazniuk, ha meg akarják nézni a NER kurzusfilmjét. Navracsics az Elk*rtuk eddigi nézőszámát kiemelt sikerként értékeli, és jogosnak tartja a lakosok felháborodását.

A korábbi igazságügyi és külügyminiszter arról érdeklődik, hogy milyen megfontolás, „esetleg utasítás” miatt nem vetítik az Elk*rtukat a Tapolcai Városi Moziban.

A filmről megkérdeztük Szilvásy György volt titokminisztert, akinek karaktere lett az egyik főgonosz. Magyar György szerint nincs olyan sok értelme, hogy Dobrev Klára pert indítson a Kossuth rádió Elk*rtukra alapozott állításai miatt, csak annyit érne el, hogy több szó lenne azokról. A jogászt annak apropóján szólaltattuk meg, hogy a Kossuth rádió egyik műsorában elhangzott: Dobrev Klára döntött „2006-ban az utcán lévő ártatlan emberek szemkilövéséről és megveréséről” – írta a 24.hu.