„Támogassa
A lényeg

Nagy Márton: Uniós források nélkül is talpon tud maradni a gazdaság

13/12/2023 14:37

| Szerző: Klubrádió

A gazdaság bebizonyította idén, hogy uniós források nélkül is talpon tud maradni – közölte a gazdaságfejlesztési miniszter. Nagy Márton szerint az uniós forrásokat, amik "járnak" nekünk, "nem kell túlértékelni". Beszélt arról is, hogy jövő év elejére tolódhat a repülőtér állami felvásárlásának lezárása.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter az Economxnak adott interjújában megismételte, hogy szerinte az uniós forrásokat, amik „járnak” nekünk, „nem kell túlértékelni”. Úgy látja, hogy „a gazdaság bebizonyította idén, hogy uniós források nélkül is talpon tud maradni”. Szerinte „a magyar gazdaság szerkezete erős, ez elévülhetetlen érdeme a 2010 utáni kormányzásnak”. 

„A fiatalok, a nők és a nyugdíjasok esetén azt kell nézni, hogyan tudjuk őket aktivizálni. Napjainkban mindenki tud dolgozni, aki akar. A cél az, hogy többen akarjanak, és átlépjenek a munkaerőpiacra a passzív tartományból az aktívba. Ebben a lépésben a kormánynak segítenie kell, ehhez különböző kedvezményeket kell adnunk, javítani kell a munkakörülményeket” – mondta a miniszter, aki nemrég a gazdasági kabinet vezetője is lett.

Szóba került a repülőtér felvásárlása is: Nagy Márton szerint térnél jól haladnak, közelednek az álláspontok, pedig nagyon komplex a folyamat. Van egy tulajdonosi kör, amellyel meg kell egyezni az eladási árról, itt már nagyon közel vannak a megállapodáshoz, illetve van egy hitelezői kör, amellyel meg kell egyezni az adósság megújításról. Ismét elmondta, hogy katariakat is bevonhatnak, valamint beszélt arról is, hogy jövő év elejére tolódhat az ügylet lezárása.

(Kiemelt kép: MTI/Mónus Márton)