„Klubrádió

Müller Cecília: Zajlik a harmadik hullám

24/02/2021 13:48

| Szerző: Klubrádió

Az országos tiszti főorvos szerint már a harmadik hullám felszálló ágában vagyunk. Az operatív törzs szerdai tájékoztatóján Müller Cecília azt is megemlítette, hogy mától a kínai Sinopharm vakcinával is olthatnak a háziorvosok. Orbán Viktor miniszterelnök szerint egyelőre nem lehet szó lazításról.

Egyértelműen zajlik a koronavírus harmadik hulláma, annak is a felszálló ágában vagyunk – közölte Müller Cecília az operatív törzs mai tájékoztatóján. Az országos tisztifőorvos azt mondta, a háziorvosokhoz a mai napon, néhány háziorvoshoz pedig már tegnap eljutott a Sinopharm vakcina, már minden háziorvos olthat, olyan is, akinek eddig nem jutott vakcina.

Nem ugyanannyi oltóanyag érkezik az egyes praxisokba, ez függ a praxis korösszetételétől és attól is, hogy hányan regisztráltak ott és hányan szenvednek krónikus megbetegedésben.

 
 
Koronavírus - Az operatív törzs sajtótájékoztatója
 
Müller Cecília
Fotó: Bruzák Noémi / MTI
 

Az idősotthonokban lakók látogatásának kérdését meg fogják fontolni, de más könnyítésre egyelőre nem lehet számítani – közölte a miniszterelnök.

Orbán Viktor erről úgynevezett járványügyi konzultációjának második fordulója után, a Facebookra feltett videójában beszélt. Orbán Viktor közölte azt is, több vakcina érkezett, és ezért megnő majd a beoltottak száma, de közben a harmadik hullám fenyegeti Magyarországot.