„Klubrádió

Müller Cecília: A vakcina aranyat ér

20/01/2021 13:19

| Szerző: Klubrádió

Eddig 130 ezer ember beoltására elég vakcinát szállítottak az országba, a mai napon pedig újabb, 36 ezer dózist tartalmazó szállítmány érkezett. Müller Cecília azt mondta, hogy eddig 120 ezer egészségügyi dolgozót oltottak be, akik „továbbra is előnyt élveznek”, de még mindig nem szánta rá magát mindenki közülük az oltásra. Közel háromezren megkapták már a második oltást is.

„Kedvező járványügyi adatokról tudok beszámolni” – kezdte mondandóját az operatív törzs szerdai tájékoztatóján Müller Cecília, aki szerint az újabb vírusvarinánsok nagy számú közösségi terjedését egyelőre nem mutatták ki, az aktív fertőzöttek és a kórházban ápoltak száma is folyamatosan csökken – írja a 24.hu.

Az országos tiszti főorvos közölte: eddig 130 ezer ember beoltására elég vakcinát szállítottak az országba, a mai napon pedig újabb, 36 ezer dózist tartalmazó szállítmány érkezett, aminek ideje is volt, mert a korábban kapott vakcinák gyorsan elfogytak. Néhány nap alatt valószínűleg el fog fogyni ez a szállítmány is, mondta az országos tiszti főorvos.

A 130 ezer beoltottból 120 ezer egészségügyi dolgozó, akik „továbbra is előnyt élveznek”, de még mindig nem szánta rá magát mindenki közülük az oltásra. Közel háromezren viszont megkapták már a második oltást is.

Koronavírus - Az operatív törzs sajtótájékoztatója
 
Müller CecíliaFotó: Bruzák Noémi / MTI
 

„Tényleg előfordulhat, hogy kiöntözgetnek fel nem használt vakcinákat” – hangzott az újságírói megkeresések között egy meg nem nevezett sajtóteremék kérdése, amire Müller Cecília úgy válaszolt:

Már a kérdéstől is megdöbbenek, hiszen tudjuk, hogy a vakcina mostanában aranyat ér.

Szerinte az oltópontok dolgozói pontosan tudják, hogy fel kell használni a vakcinákat, mindenki időpontra megy, ha pedig valaki nem tud megjelenni, behívnak helyette mást, hiszen még mindig több ezer egészségügyi dolgozó vár az oltásra.