„Klubrádió
A lényeg

Mosolygósabb Magyarországot építene Novák

26/09/2022 18:01

| Szerző: Klubrádió

A köztársasági elnök szerint a járvány és a háború mellett ideológiai hadviselés is zajlik hazánkban, mert a woke-kultúra már hozzánk is beszüremlett.

Novák Katalin az Egyesült Államokban turnézik. Hétfőn magyar istentiszteleten járt a kaliforniai San Fernando-völgyben, ahol néhány mondatban összefoglalta az itthoni helyzetet a külhoni honfitársaknak – és erről beszámolt az MTI is.

A köztársasági elnök az ottani Magyar Református Egyház istentiszteletén azt mondta, szerinte nem csak járvány, háború és energiaválság sújtja Magyarországot, hanem ideológiai hadviselés is. Szerinte ugyanis "a Kaliforniában már tetten érhető woke-kultúra már Magyarországra is beszüremlett".

A köztársasági elnök szerint az „istentagadó, családtagadó, élettagadó ideológiák” helyett „istenigenlő, családigenlő és az életigenlő szabadságra” van szüksége a magyar embereknek, ő pedig azért dolgozik, hogy ezt meg is adja nekik. Novák azt mondta, öt területet határozott meg, amelyekkel kiemelten foglalkozni fog az elnöksége alatt, ezek: a család, a nők, az elesettek, a tehetségek és "egy mosolygósabb Magyarország".

Novák Katalin körútjának következő állomása Kansas City lesz, ahol a várostól nem messze működő Benedictine Főiskolán tart előadást amerikai diákoknak a magyar családpolitika legfontosabb elemeiről.