„Klubrádió
A lényeg

Mindent meg fog tenni az egyesült ellenzék, hogy hasonló helyzet többé ne fordulhasson elő

5/04/2022 11:14

| Szerző: Klubrádió

Nagyot bukott az összeállt ellenzék a vasárnapi országgyűlési választáson. Az első reakciókban több párt is a közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt személyét hibáztatta, ám most kiadtak egy közös nyilatkozatot, amiben a már a jövőbe is tekintenek.

– Nem tagadható el, hogy a vasárnapi választáson Magyarország jövője szempontjából lesújtó eredmény született. Április 3-án nem sikerült leváltanunk a magyar történelem legkorruptabb kormányát.
Sokan vagyunk, akik csalódottak emiatt. Hálával tartozunk mégis mindenkinek, aki tenni akart egy jobb Magyarországért. Köszönjük a választóknak a bizalmat, köszönjük az aktivistáknak a rengeteg befektetett időt és energiát, valamint a szavazatszámlálók munkáját is!
– A választásokat követően kötelességünk levonni a tanulságokat is. Mivel a hat ellenzéki párt közös listával, közös jelölő szervezetként indult a választáson, ezt a munkát is közösen kell elvégeznünk.
Az ellenzéki pártok elnökei és társelnökei már a választás másnapján összeültek, hogy elkezdjék ezt a munkát, kiértékeljék az eredményeket, valamint hogy felvázolják az előttünk álló időszak főbb feladatait és hat párt további együttműködésének kereteit.
Mindent meg fogunk tenni, hogy hasonló helyzet többé ne fordulhasson elő - közölte a DK, az MSZP, a Jobbik, az LMP, a Momentum és a Párbeszéd.