„Klubrádió
A lényeg

Milliókat találtak Schadlnél letartóztatásakor

29/03/2023 08:40

| Szerző: Klubrádió

Schadl letartóztatása előtt Dubajba akart utazni, a hatóságok szerint értesülhetett arról, hogy tervben van elfogatása.

2021. november ötödikén Schadl György délután háromnegyed egyre rendelte sofőrjét, M. Viktort újbudai házához – írja összefoglalójában a Telex. Éppen Dubajba utaztak volna feleségével.

A végrehajtópáros autóját 13:38-kor félreállították a készenléti rendőrök, méghozzá közvetlenül a repülőtér prémium parkolójához vezető úton. A benne utazókat azonnal kiszállították, majd Schadlt és M. Viktort meg is bilincselték. Perceken belül elrendelték az előállításukat.

Schadl előállítása után azt vallotta: csak turistaként utazott volna feleségével az emírségekbe, viszont a nyomozati anyagokból kiderült, hogy a hatóságok szerint kapott egy fülest, és még a letartóztatása előtt meg akart lépni az országból. Dubaj azért tűnt vonzó úti célpontnak, mert onnan nincs kiadatás Magyarországnak.

Mindenkit átvizsgáltal. M. Viktor kabátja bal zsebében egy tömött, fehér, A5-ös borítékra leltek, amiben 33 darab 200 eurós, 100 darab 100 eurós és egy húszeurós volt. A sofőr tagadta, hogy az övé lenne a pénz, de nem tudta megmondani, hogy akkor kié lehet. A férfit a Központi Nyomozó Főügyészségre vitték, ahol közölték vele, hogy át fogják kutatni a lakását. Az érdi ingatlanban M. Viktor már elismerte, hogy Schadltől kapta a nála talált pénzt.

Schadlnél nem találtak ennyi pénzt a nyomozók: előállításakor csupán egy Audi kulcsa került elő tőle, igaz, a karjáról a bilincselés előtt lecsatoltak egy 18 karátos aranyból készült Breguet órát – aminek értéke nagyjából hétmillió forint. Felesége táskájából egy BMW kulcsa és 368 darab 50 eurós került elő 100 darab 10 eurós társaságában. Egy másik borítékben több száz dirhamot, több száz dollárt és eurós bankjegyeket találtak.

A végrehajtói kar elnökének ügyéről korábbi cikkeinkben olvashat bővebben.