„1%
A lényeg

Milliárdosok tüntettek, hogy magasabb adókat vessenek ki rájuk

23/05/2022 14:28

| Szerző: Klubrádió

Milliárdosok egy csoportja tüntetetett a svájci Davosban a Világgazdasági Fórum gyűlése alkalmával azt követelve, hogy adóztassák meg őket a szegények és gazdagok közötti vagyoni különbségek csökkentése érdekében – írja a The Guardian.

A magukat "patrióta milliárdosoknak” nevező tiltakozók új adókat bevezetését szeretnék, hogy a szegények egyre növekvő megélhetési költségeit csökkentsék belőle.

Világgazdasági Fórum
Davos, 2022. május 22. A Világgazdasági Fórum logója egy ablakon Davosban 2022. május 22-én, a találkozó nyitónapján. A fórumot eredetileg január 17-21. közötti időpontra tervezték, de a koronavírus új változata, az omikron gyors terjedése miatt elhalasztották azt. MTI/AP/Keystone/Laurent Gillieron
Fotó: Laurent Gillieron
 

"Miközben a világ többi része összeomlik a gazdasági válság súlya alatt, a milliárdosok és a világ vezetői ebben a magánlakosztályban találkoznak, hogy megvitassák a történelem fordulópontjait” – mondta Phil White, egykori üzleti tanácsadó és a Patriotic Millionaires tagja.

Egy másik osztrák "patrióta milliárdos", Marlene Engelhorn, a BASF gyógyszeripari óriás egyik örököse (aki tavaly bejelentette, hogy örökölt vagyonának kilencven százalékát szét fogja osztani) azt mondta: az óriási egyenlőtlenségre az egyetlen megoldás, ha megadóztatják a gazdagokat, közöttük őt is