„Támogassa
A lényeg

Miamiban is ártatlannak vallotta magát Trump

14/06/2023 08:20

| Szerző: Klubrádió

Fürdőszobában, nappalikban, illetve egy irodában tárolták azokat a nukleáris titkokat tartalmazó iratokat, amelyeket a Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) ügynökei végül Donald Trump volt amerikai elnök floridai birtokán foglaltak le.

A várakozásoknak megfelelően Donald Trump ártatlannak vallotta magát a 37 vádpontban foglalt összes vádpontban – írja a BBC, annak kapcsán, hogy a volt amerikai elnök kedden megjelent a Miamiban lévő szövetségi bíróságon, ahol titkos kormányzati iratokkal való visszaélések miatt emeltek ellene vádat.

Fürdőszobában, nappalikban, illetve egy irodában tárolták azokat a nukleáris titkokat tartalmazó iratokat, amelyeket a Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) ügynökei végül Donald Trump volt amerikai elnök floridai birtokán foglaltak le. Trump az ellene felhozott vádpontok szerint ezeket a dokumentumokat bukása után kicsempészte a Fehér házból – írja a hvg.hu. Azzal, hogy kivitte ezeket a dokumentumokat szigorúan őrzött tárolási helyükről, nemzetbiztonsági veszélynek tette ki az egész Egyesült Államokat – hiszen nem elég, hogy eltüntette őket, de ráadásul olyan helyen is tárolta azokat, hogy szó szerint bárki hozzájuk férhetett.

Vallomása után Donald Trump elhagyhatta a bíróságot, minden megkötés nélkül.

Ahogy arról korábban a Klubrádió is beszámolt, a volt amerikai elnök ellen április elején is vádat emeltek New Yorkban egy másik ügyben, hallgatási pénzek kifizetése és üzleti adatok meghamisítása gyanújával. Az volt hosszú ideje az első alkalom, hogy egy volt elnök ellen vádat emeltek, ugyanakkor az nem szövetségi ügy volt.