„Klubrádió
A lényeg

Mi lesz Orbán Viktor mai programja?

4/04/2022 07:06

| Szerző: Klubrádió

„Holnap reggel úgy fogok felkelni, hogy délben tartok egy kormányülést, és azon kell gondolkodnom, hogy akkor mi is a következő teendő" - mondta Orbán Viktor éjjel Bayer Zsoltnak kettejük beszélgetéséről készült videóban a Hír Tv-n.

 
 

 

Úgy nyertek, ahogy senki sem gondolta, hogy képesek nyerni, mondta Orbán. "Hiába a modern technika, fókuszcsoportok, de azért a választásnak a legmélyén mégis csak egy misztérium van, felkerekedik Magyarország esetében 6 millió ember és elmegy, hogy kialakítson egy közös döntést. És ebből a végén összeáll egy nagy közös akarat.

Én azt tanultam meg az elmúlt harminc évben, hogy az egymandátumos többségért is pontosan annyit kell dolgozni, mint a kétharmados győzelemért, ha kicsivel kevesebbet, dolgozol, akkor nem fog sikerülni” - mondta Orbán Viktor.

100 ezer önkéntesről beszélt, akik végigtolták a kampányt. 

Bayer Zsolt felvetésére, hogy a brüsszeli bürokrácia és Washington Európai Egyesült Államokat akar létrehozni, és ez a választás azt igazolja-e, hogy egy bizonytalan körvonuló birodalom helyett a jövő mégis csak a nemzeti reneszánsz lesz. Orbán szerint ez a választás ezt visszaigazolta, van nekünk egy saját hazánk, „Szent István jól kitalálta ezt. (...) Nem kell nekünk birodalmakhoz kapcsolódnunk vagy betagozódnunk, mert abból nekünk semmi jó nem sül ki.”

Orbán szerint „Közép-Európa hordoz egy reményt a többi európai ország számára, hogy a hazaszeretet nem a múlthoz, hanem a jövőhöz tartozik, hogy a kereszténység nem elmúlt, hanem az egy fundamentum, a polgári konzervatív politika nem a múlt, hanem a jövő. Nagy üzenet az, ami ma Magyarországon történt az egész európai közösség számára. Sokan fogják meghallani, és sok embernek adunk reményt.