„Klubrádió
A lényeg

Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar

26/05/2022 07:35

| Szerző: Klubrádió

Mészáros Lőrinc vezeti a 100 Leggazdagabb magyar című kiadvány idei ranglistáját, őt Csányi Sándor követi, majd az "újonc" Felcsuti Zsolt következik, aki Gattyán Györgyöt szorította le a dobogóról.

Mészáros Lőrincnek tavaly év végén 480 milliárd forintos vagyona volt, 60 milliárddal több, mint egy évvel ezelőtt. Csányi Sándor 420 milliárdos vagyona nem gyarapodott tavaly, elsősorban az OTP részvényárfolyamának gyengélkedésének köszönhetően.

Idén először került fel a dobogóra Felcsuti Zsolt, a géptartozék gyártó MPF Holding többségi tulajdonosa, aki Gattyán Györgyöt szorította egy hellyel hátrébb. Felcsuti vagyonát 345 milliárdra, Gattyánét pedig 320 milliárdra becsülték a kiadvány szerkesztőiírja a portfolio.hu.

Érdekesség, hogy míg két évtizeddel ezelőtt a “bekerülési küszöb” mindössze 2,3 milliárd forint volt, az idei első százba viszont már legkevesebb 12,7 milliárd forinttal lehetett csak bekerülni.

Idén mindössze négy új szereplő jelent meg a listán. A hazai létesítmény fenntartási piacon ismert Kis-Szölgyémi Ferenc, a naperőmű üzletben érdekelt Lugos Roland, a a Masterplast társtulajdonosa, Ács Balázs és az Indotek résztulajdonosa, Hermann Kamilla.