„Klubrádió

Merkely Béla: Egy vakcina is elég azok védelméhez, akik átestek a fertőzésen

18/03/2021 14:56

| Szerző: Klubrádió

A gyógyultak védettségéhez egy vakcina is elég – mondta Merkely Béla a Kossuth Rádióban. A Semmelweis Egyetem rektora azt is megjegyezte, hogy a kórházi oltópontokat javasolja az időskorú, többfajta allergiától szenvedőknek.

Azok esetében, akik bizonyíthatóan 3 hónappal korábban átestek a koronavírus-fertőzésen, egyetlen oltás is elégséges a védettség kialakulásához – mondta Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora a Kossuth Rádióban.

A 444 szerint Merkely azt is megjegyezte, hogy a kórházi oltópontokat ajánlja az időskorú, többfajta allergiától szenvedőknek.

Megújult a Semmelweis Egyetem II. sz. Gyermekgyógyászati Klin
 
Merkely Béla Fotó:
MTI/Kovács Tamás
 

A pajzsmirigybetegek bármelyik, Magyarországon elfogadott vakcinával beoltathatják magukat, de tetanuszoltás után két hetet kell várni bármilyen koronavírus elleni vakcina beadása előtt – mondta.

Több telefonáló panaszkodott, hogy bár fertőzöttek voltak, a vérükben nem mutattak ki antitestet, mégis fél évre szóló, védettségi igazolást kaptak. Ezzel kapcsolatban a rektor azt mondta, nemcsak antitestes, hanem úgynevezett sejtes immunitás is létezik.