„Klubrádió
A lényeg

Menczer Tamás: Hollandia külügyminisztere megtámadta Magyarországot

20/09/2022 13:40

| Szerző: Klubrádió

Hollandia külügyminisztere egy interjúban megtámadta Magyarországot – magyarázta Menczer Tamás a Facebook-oldalára feltöltött keddi videójában. A Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkárára azt üzente Wopke Hoekstrának, hogy akkor lenne célszerű Magyarországgal foglalkoznia, ha a saját országában sikerült rendet tenni!

Wopke Hoekstra az interjúban arról beszélt, hogy nagyon aggódik a magyar jogállamisággal kapcsolatban. Úgy vélte, hogy Magyarországon veszélyben van a jogállamiság, veszélyben vannak a közös értékek, és szörnyű, ami a bírói hatalommal vagy a szabad sajtóval történik.

Menczer azzal vágott vissza, hogy ő meg a holland jogállamiság helyzetéről azt találta, hogy az országban 2019-ben több mint 300 antiszemita bűncselekményt követtek el, 2020-ban 135-öt, 2021-ben pedig mintegy kétszázat! "Hollandiában már annak is örülni kell, hogyha nem mindennap követnek el antiszemita bűncselekményt, csak minden másnap” – mondta a magyar államtitkár.

Menczer Tamás szerint a holland jogállamiság helyzetével kapcsolatban is elvárható lenne, hogy az Európai Parlament azonnal rendkívüli ülést hívjon össze, és jelentést készítsen, és egyébként meg a holland külügyminiszter legközelebb akkor foglalkozzon Magyarországgal, ha a saját országában végre sikerült rendet tenni.