„Klubrádió
A lényeg

Melegedőszobákat alakítanak ki a közigazgatásban

16/09/2022 10:02

A KSH Kommunikációs Főosztálya cikkünk megjelenése után a következő levelet küldte a Klubrádió szerkesztőségének: "A ma megjelent, Melegedőszobákat alakítanak ki a közigazgatásban c. cikkel kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy hivatkozva a tényre, hogy az energiamegtakarítási terv még nem készült el, így az a körlevél, melyre Ön hivatkozik, nem létezik.

A Klubrádió információi szerint körlevélben értesítette a Központi Statisztikai Hivatal a munkatársait, hogy a hideg időszakban melegedőszobákat alakítanak ki, ahol az átfagyott munkatársak felengedhetnek.

Gulyás Gergely két hete egy sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a sporólolás és a magasra ugrott rezsiszámlák miatt a közigazgatásban és az állami cégeknél télen legfeljebb 18 fokra fogják felfűteni az irodákat.

Gazdatüntetés Görögországban
 
Illusztráció
 
Kerdilia, 2016. február 2. Tűznél melegedő görög földművesek parkoló traktorjaikkal akadályozzák a forgalmat az észak-görögországi Kerdilia falu közelében. (MTI/AP/Jánisz Papanikosz)
Fotó: Jánisz Papanikosz
 

A Központi Statisztikai Hivatal kommunikációs osztálya a kérdésünkre azt írta, hogy eleget téve az energiatakarékossági elvárásoknak, ugyanakkor szem előtt tartva munkatársainak igényeit, [a KSH] jelen pillanatban is dolgozik az energiamegtakarításra vonatkozó intézkedési terven.

A brutálisan felemelkedett energiaárak nehéz helyzetbe hozták a rezsivédelemmel kampányoló Fidesz-kormányt, amely nyáron kénytelen volt megszüntetni az általános rezsitámogatást. Felmerült, hogy az iskolákban elmarad az őszi szünet, hogy télen hosszabb lehessen a téli szünet, addig sem kell fűteni, illetve, hogy a már-már megfizetethetetlen gáz helyett fatüzelésre alakítják át a fűtést.