„Klubrádió
A lényeg

Őszi szünet helyett három nappal előbbre hoznák a télit

12/09/2022 07:35

A megemelkedett energiaköltségek miatt a kormány arra készül, hogy télen kevesebbet menjenek a gyerekek iskolába, addig sem kell felfűteni az iskolákat, Gulyás Gergely kancelláriaminiszter például úgy kalkulált a múlt heti sajtótájékoztatón, hogy esetleg elmaradhatna az őszi szünet, és a téli szünet pedig öt nappal hosszabb lehetne.

A nyári Erzsébet-táborok zárórendezvénye Fonyódligeten
 
A nyári Erzsébet-táborok zárórendezvénye Fonyódligeten
 
Fonyódliget, 2022. augusztus 25. Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára a nyári Erzsébet-táborok zárórendezvényén a fonyódligeti Erzsébet-táborban 2022. augusztus 25-én. A zánkai és a fonyódligeti Erzsébet-táborban június 19. és augusztus 26. között 35 ezren vehettek részt, az összes Erzsébet-táborba nyáron mintegy 130 ezren jutottak el. MTI/Bruzák Noémi
Fotó: Bruzák Noémi
 

 

A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke, Horváth Péter az RTL Híradónak nyilatkozott, szerinte az öt nap valójában csak három munkanap, mert az őszi szünet első két napja, október 31. és november 1. munkaszüneti napok, így a téli szünet három nappal korábban, december 19-én kezdődne és január 2-ig tartana.A 2022/2023-as tanév rendje szerint a téli szünet 2022. december 22-től 2023. január 2-ig tart.

Néhány iskolavezető szerint gondot jelenthet a szünetek átszervezése a szülőknek, ráadásul a változtatás nem hozna jelentős spórolást, mert távfűtéses az iskolájuk, és az épületet akkor is fűteni kell, ha nincs tanítás.