„Klubrádió
A lényeg

Megvan, hol találkozik Ferenc pápa Orbánnal

21/07/2021 16:10

| Szerző: Klubrádió

Közzétették, hogyan alakul majd Ferenc pápa programja, amikor szeptemberben Magyarországra, illetve Budapestre érkezik – írta meg a hvg. Eszerint a katolikus egyházfő a Szépművészeti Múzeumban találkozik Orbán Viktorral és Áder Jánossal, fél órára.

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus titkárságának kérésére közzétették, hogyan alakul majd Ferenc pápa programja, amikor szeptemberben Magyarországra, illetve Budapestre érkezik – közölte a hvg.

Ferenc pápa szeptember 12-én, vasárnap reggel 6 órakor indul el Rómából, majd háromnegyed 8-kor landol a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Itt hivatalos köszöntőt tartanak.

A pápa ezután a Szépművészeti Múzeumba megy, ahol háromnegyed 9-kor találkozik Áder János köztársasági elnökkel és Orbán Viktor miniszterelnökkel. Megjegyezték: korábban arról jelentek meg hírek, hogy a pápa a közelgő választások miatt nem erőltetné a találkozót, illetve állítólag az is hátráltatta a szervezkedést, hogy a pápának nem tetszik a kormány, illetve Orbán menekültpolitikája. Ráadásul kormánypárti megmondóemberek is durván nekiestek a pápának, amikor arról szóló hírek jelentek meg, hogy nem akar találkozni Orbán Viktorral.

Ferenc pápa az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra érkezik a magyar fővárosba, ahol majd zárómisét koncelebrál. A katolikus egyházfő még aznap, 14:40-kor indul majd tovább Pozsonyba.

(Kiemelt kép: Zebra48bo / Wikimedia Commons)