„Klubrádió
A lényeg

Megint meghalt egy orosz milliárdos

29/11/2022 15:47

| Szerző: Klubrádió

Meghalt Vjacseszlav Taran, a Forex Club és a Libertex alapítója egy rejtélyes helikopterbalesetben Monacoban. Vele lett volna egy ismeretlen utas is, de ő az utolsó pillanatban lemondta a repülést – adta hírül a Mirror híre alapján az RTL.

Az 53 éves orosz milliárdos, aki az ukránok szerint az orosz hírszerzéssel is kapcsolatban állt, a svájci Lausanne-ból repült egy tapasztalt pilótával a Monacair H130-as helikopterén. A pilóta egyébként szintén életét vesztette. Hogy a balesetet mi okozta, egyelőre nem tudni – írták.

 
Monaco. Forrás:
Pixabay
 

Az utóbbi időben iszámos furcsa halálesetről jönnek hírek Oroszországból, többnyire energetikai cégek vezetői, oligarchák, újságírók távoznak szokatlan módon e világról. Október közepén például a partyizanszki hadkiegészítő parancsnokság vezetőjére találtak rá otthonában felakasztva. A 49 éves Roman Malikról azt tartják, hogy Putyin egyik közeli munkatársa volt, aki a csecsen hadjáratban is részt vett korábban.

Bár a rendőrség egyelőre nem zárta ki, hogy öngyilkosság történt volna, a férfi családja ezt elképzelhetetlennek tartja.