„Köszönjük,
A lényeg

Megint körözik KGBélát

4/12/2023 06:58

| Szerző: Klubrádió

Ismét a rendőrség körözési listájára került a KGBélaként elhíresült volt jobbikos EP-képviselő, akit az Európai Unió intézményei elleni kémkedés és költségvetési csalás miatt 5 év fegyházra ítéltek el tavaly jogerősen - írja a Blikk.

A rendőrségi közlemény szerint azonnal őrizetbe veszik Kovács Bélát, ha sikerül elfogni, és 72 órán belül előállítják a legközelebbi büntetés-végrehajtási intézetbe. Ha azonban befizeti az 1,2 millió forintos pénzbüntetést, akkor eltekintenek az előállítástól.

Kovács Béla büntetőpere
 
Kovács Béla 1
 
Budapest, 2020. szeptember 24. Kovács Béla korábbi jobbikos európai parlamenti képviselő az ellene és három társa ellen az Európai Unió intézményei elleni kémkedés bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőper tárgyalásán a Budapest Környéki Törvényszék tárgyalótermében 2020. szeptember 24-én. A bíróság felmentette Kovács Bélát a kémkedés vádja alól elsőfokú ítéletében, ugyanakkor költségvetési csalás miatt másfél év felfüggesztett szabadságvesztéssel és 600 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta. MTI/Kovács Tamás
Fotó: Kovács Tamás
 

A volt politikus a legutóbbi hírek szerint Oroszországban él, így hiába adott ki európai és nemzetközi elfogatóparancsot ellene a Budapest Környéki Törvényszék. Védője azt nem árulta el a lapnak, hogy miként tartja a kapcsolatot Kováccsal.