„Klubrádió
A lényeg

Meghalt Benedek Tibor

18/06/2020 08:09

| Szerző: MTI

Életének 48. évében, súlyos betegség után elhunyt Benedek Tibor háromszoros olimpiai aranyérmes, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, a magyar férfi válogatott korábbi szövetségi kapitánya.

Benedek Tibor játékosként klub- és válogatott szinten is minden lehetséges nagy trófeát begyűjtött; a nemzeti csapattal a három ötkarikás győzelme (2000, 2004, 2008) mellett világ- (2003) és Európa-bajnoki címet (1997), világkupa- (1995) és világliga-sikereket (2003, 2004) ünnepelhetett. Tagja a sportági Hírességek Csarnokának, és egyike a vízilabdázás tíz háromszoros olimpiai bajnokának. 

Az edzői munka már visszavonulása előtt is érdekelte: 2010-től Kemény Dénes szövetségi kapitány segítője volt. 2013. január 10-től 2016. december 31-ig töltötte be a férfi vízilabda válogatott szövetségi kapitányi posztját. A 2013-as férfi vízilabda-világbajnokságon Barcelonában győzelemre vezette csapatát. A hazai rendezésű Európa-bajnokságon irányításával a csapat ezüstérmet szerzett. 

A férfi vízilabda-válogatott edzése
 
Benedek Tibor, a magyar férfi vízilabda-válogatott (akkor) megbízott szövetségi kapitánya a férfi Világliga-mérkőzés európai selejtezőjére készülő csapat edzése után a Komjádi uszodában 2012 október 29-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
 
 


A Magyar Vízilabda Szövetség közleménye

Ma hajnalban örökre lecsukta szemét Benedek Tibor, a háromszoros olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó legenda. Családja, csapattársai, az egész vízilabda társadalom és a szurkolók számára pótolhatatlan és felfoghatatlan űrt hagyva maga után.

Részvétnyilvánításaikat nyilvános felületeken tisztelettel fogadjuk. Családja kérésére kérjük mind a közvéleményt, mind a sajtó képviselőit, hogy tartsák tiszteletben e nehéz időszak játékszabályait. (vlv.hu)

Címlapi kép: MTI/Illyés Tibor