„Klubrádió

Megduplázták az SZFE költségvetését

21/10/2020 11:25

| Szerző: Klubrádió

A Vidnyánszky Attila által vezetett kuratórium kérésének megfelelően döntött a kormány a költségvetési keretösszeg megemeléséről. A hárommilliárd forintot az Innovációs és Technológiai Minisztérium büdzséjéből hívják le. A keretösszegből 150 millió forintot ideiglenes campus bérlésére különítenek el.

Megjelent a Magyar Közlönyben a határozat, amely alapján a kormány az eddigi keret dupláját, 3 milliárd forintot biztosít a Színház- és Filmművészeti Egyetem működésére – írja a 444.hu.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az október 1-jén tartott Kormányinfón tett ígéretet az eredeti 1,5 milliárd forintos keret megemelésére. Indoklása szerint a Vidnyánszky vezette kuratórium kérésére döntöttek a költségvetés összegének megemeléséről.

A költségvetésből 150 millió forintot ideiglenes campus bérlésére adják az intézményfenntartónak. A fennmaradó összeg nagy részéből a képzéseket és a bérek rendezését finanszírozzák.

Elkezdődött a szabadtéri színházi évad
 
Vidnyánszky Attila
 
Fotó: Soós Lajos / MTI
 

 

A kormányhatározat indoklása szerint az egyetem a pénzt azokra a fejlesztésekre kapja, amelyek ahhoz szükségesek, hogy a színház- és filmművészeti képzés megfeleljen a 21. századi követelményeknek.

A 3 milliárd forintot az ITM büdzséjén belül a vagyonkezelő alapítvány által fenntartott intézmény feladatainak támogatására szolgáló keretből biztosítják. Ez azt jelenti, hogy Palkovics Lászlónak szerződést kell kötnie az intézmény fenntartásáért felelős Színház- és Filmművészetért Alapítvánnyal.