„Klubrádió
A lényeg

Még mindig élek – mókázott a kórházat ehagyva Ferenc pápa, aki megerősítette, hogy jön Magyarországra

1/04/2023 15:32

| Szerző: Klubrádió

 „Még mindig élek” – mókázott Ferenc pápa, amikor szombaton elhagyta a római Gemelli kórházat, ahová szerdán hörghurut miatt vették fel. Orvosai közlése szerint az állapota gyorsan javult az intravénás antibiotikumkúra hatására.

Távozása előtt köszönetet mondott a klinika igazgatójának, valamint az összes orvosnak és ápolónak, aki gondját viselte. Már az épületen kívül beszélt és imádkozott egy házaspárral, amelynek az előző éjszaka ott a kórházban meghalt a lánya. Aláírta egy törött karú fiú gipszkötését. és megkeresztelt egy csecsemőt a gyermekonkológiai osztályon. A kicsiknek rózsafüzéreket, csokoládés húsvéti tojásokat és egy Jézusról szóló olasz nyelvű gyerekkönyvet is vitt. 

Ferenc pápa elhagyta a kórházat
Ferenc pápa elhagyja a római Gemelli-klinikát.Fotó: Andrew Medichini / MTI/AP/Andrew Medichini
 

A Vatikán közleménye szerint Ferenc pápa jelen lesz a húsvéti nagyhét szertartásain, és személyesen szeretné felolvasni húsvétvasárnapi üzenetét, valamint elmondani az Urbi et Orbi áldást Róma városára és a világra.

A La Repubblica című lap tudósítója megkérdezte  Ferenc pápától, hogy az eddigi tervnek megfelelően Magyarországra látogat-e április 28-a és 30-a között, amire ő igennel válaszolt. (Az MTI nyomán)