„Klubrádió

Még egy balhé volt az Országházban

21/10/2019 15:05

| Szerző: 444.hu/Klubrádió

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője előbb közönséges bűnözőnek nevezte Orbán Viktort, majd leelvtársazta Kövér László házelnököt – aki ezután végleg megvonta tőle a szót.

A hétfői nap első botrányos jelenetsora az volt, amikor Orbán Viktor miniszterelnök megpróbálta kitépni Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő kezéből a „Muszáj hazudnia, mert túl sokat lopott” feliratú táblát, majd dulakodás kezdődött az ülésteremben, végül elvették Hadházy tábláját.

A jobbikos Jakab Péter napirend előtti felszólalásában fokozta a hangulatot, amikor azzal nyitott: „a miniszterelnök sem az őfelsége, hanem egy közönséges bűnöző, akit el fogunk számoltatni”, mire Kövér László országgyűlési elnök megvonta tőle a szót és figyelmeztette, hogy tartsa tiszteletben Orbán méltóságát – írja a 444.

Kövér azt mondta: ennek a sértésnek meglesz a következménye. Felháborodva hozzátette: szerinte mindennek van határa. „Mindennek van határa, a lopásnak és az arroganciának is” – folytatta Jakab. „Önök nem működtetik, csak kifosztják ezt az országot, visszaélnek az emberek türelmével” – mondta aztán, de miután Kövér Lászlót elvtársnak szólította, a házelnök végleg megvonta tőle a szót.