„Klubrádió

Még a régi gárda írja a híreket az Indexnél

27/07/2020 16:20

| Szerző: Klubrádió/Index

Pénteken az Index.hu szerkesztőségének a többsége beadta a felmondását, de nem volt, aki átvegye. A tulajdonos a mai napon volt bent, így ma tudtak arról egyeztetni, meddig kell munkát végezzenek az újságírók.

A szerkesztőség ma az alábbi közleményt adta ki:

Az Index.hu tartalmát a következő napokban/hetekben még a távozó szerkesztőség készíti. Ennek egyszerű oka van: a munkaviszonyunk megszüntetése egy jogszabályok által szabályozott folyamat. Bár a felmondásukat benyújtó munkatársaink többsége kérte, hogy a munkáltató mentesítse őket a munkavégzés alól, a szerkesztőségi dolgozók jelentős részénél várhatóan nem járulnak hozzá ehhez.
Ezt azt jelenti, hogy a szerkesztőség egy részének a felmondási idő alatt még dolgoznia kell, így a lapunkban a legfontosabb aktuális hírek továbbra is megjelennek.

A Távozó Indexesek nevű Facebook oldal már több mint 200.000 rajongót tudhat maga mögött.

A tulajdonos oldaláról Bodolai László - aki a Tilos Rádión egy darabig szünetelteti műsorát és az LMP is visszahívta mint a Nemzeti Választási Bizottságon belüli delegáltat - még korábban közölte, hogy rengeteg önéletrajzot kapott már olyan újságíróktól, akik a lapnál szeretnének dolgozni.

Címlapi kép: Bődey János (Index.hu)