„Klubrádió
A lényeg

Még a minisztérium kapujában is adtak pénzt Völnernek

19/01/2022 07:56

| Szerző: Klubrádió

A kihallgatási és lehallgatási jegyzőkönyvek alapján Schadl György, a végrehajtói kamara letartóztatásban lévő volt vezetője és Völner Pál szabadlábon lévő volt államtitkár egyáltalán nem csináltak nagy titkot abból, hogy mennyire lekötelezettjei egymásnak. A 444.hu által ismertetett legfrissebb rendőrségi papírok szerint Schadl rendszeresen találkozott Völnerrel különféle helyeken, ahol kenőpénzt adott át a fideszes politikusnak, aki pedig Schadl érdekei és az ő általa képviselt személyek érdekeiben járt el. Legalábbis ígérgetett, hogy egyes ügyekben megpróbál ügyeket intézni.

Völner Pál
 
Völner Pál
 

 

Volt, ez tavaly nyáron történt, hogy Schadl odament az igazságügyi minisztériumhoz, hogy az államtitkárral együtt menjenek ebédelni, és a kenőpénzt még a minisztériumi kapuban odaadta az államtitkárnak, aki az utcai kamerák alatt tette a csomagot a saját kocsijába, de volt hogy Schadl Völner Nyergesújfalui ügyvédi irodájába ment.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat Schadl-nél tartott házkutatásnál rengeteg készpénzt talált, feljegyzéseket, ékszereket a páncélszekrényben, amelyek egy részéről Schadl azt állította, hogy nem az övé, és nem is tudja hogy kerültek oda. Amikor a nyomozók Schadlt, a feleségét és a sofőrjét, M.-t elfogták a repülőtéren, ahonnan egy, Magyarországgal kiadatási egyezménnyel nem rendelkező országba akartak utazni, akkor is sok készpénz volt náluk, erről is azt állították, hogy nem az övék. A sofőr a lehallgatások szerint szintén benne volt a lefizetésekben, néhányszor ő is vitt pénzt a főnökének.

Az iratok megemlítik, hogy kit tartott Schadl a gazdájának: R.-t, aki egy nyolc osztályt végzett, szakképesítés nélküli férfi, akit egyszer már felfüggesztett börtönre ítéltek sikkasztásért. Orosz felesége van, ő maga oroszul és németül szokott tolmácsolni. R. számos olyan dolgot kért, amit Schadl Völneren keresztül akart elintézni, például egy áfacsalásos ügyben járt el a gyanúsított érdekében. R. és Schadl egymást "gazdázták", de ettől függetlenül a 444.hu szerint még volt egy gazda, akiről egyelőre nem sikerült fellebbenteni a fátylat.