„Klubrádió
A lényeg

Márki-Zayék szerint koncepciós eljárás indult ellenük Rogán minisztériumából

26/10/2022 19:04

| Szerző: Klubrádió

"A Mindenki Magyarországa Mozgalom a sajtóból értesült arról, hogy titkosszolgálati vizsgálat alá vonták szervezetünket" – írják közleményükben. "Nincsenek kétségeink, hogy a mozgalmunk ellen indított koncepciós eljárás politikai megrendelésre érkezett Rogán Antal minisztériumából" – tették hozzá.

"Minden félelem nélkül állunk bármilyen vizsgálat elé, hiszen tudjuk, hogy minden jogszabályt betartottunk, támogatásainkkal pontosan és átláthatóan elszámoltunk" – olvasható az MMM közleményében.

Közölték, megdöbbentek azon, hogy a hatalom már titkosszolgálati eszközöket vet be ellenük. Szerintük a kormány ezzel kíván üzenni mindazoknak, akik a demokratikus jogállam megteremtése érdekében kívánnak tevékenykedni.

A mozgalom értetlenül áll az előtt is, hogy olyan ügyekben, mint a kínai Fudan Egyetem, a covidtesztek beszerzésére alapított Fidesz-közeli cégháló, a titkosított Paks 2-szerződések, a Belgrád–Budapest vasútvonal, vagy a migránsok számára kiadott letelepedési kötvények tárgyában a titkosszolgálat nem érezte fontosnak a mélyreható nyomozást.

„Nincsenek kétségeink, hogy a mozgalmunk ellen indított koncepciós eljárás politikai megrendelésre érkezett Rogán Antal minisztériumából” – írták, hozzátéve: nem félnek, tovább küzdenek egy demokratikus, a nyugati integráció mellett elkötelezett magyar jogállam megteremtéséért.

(via 444)