„Klubrádió
A lényeg

Márki-Zay szerint Nováknál még Áder is jobb államfő

21/12/2021 13:49

| Szerző: Klubrádió/Bohus Péter

Novák Katalin a fülében Orbán Viktor 2022-es győzelmét hirdető fülbevalóban látható azon a képen, amit Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje tett ki a Facebokon, a hírt kommentálva, hogy Orbán szerint Novák Katalin lesz az új köztársasági elnök. Márki-Zay egy szóval jellemezte a jelenlegi családügyi miniszter: alkalmatlan.

 
 

 

Márki-Zay szerint "Orbán ráérzett arra az elvárásra, hogy a társadalom örömmel látna több női vezetőt a közéletben". De szerinte ez nem Novák Katalin, aki "még Áder Jánosnál is alkalmatlanabb arra, hogy ellent tartson Orbán Viktornak".

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt szerint alkotmányos követelmény, hogy az államfő pártok felett álló, a nemzet egységét kifejező, köztiszteletben álló személy legyen. "Novák Katalin ezzel szemben a Fidesz nemrég leköszönt alelnöke. Orbán Viktoros fülbevalót hord, a Fidesz elnökéhez végletekig lojális, az ország nagyobbik fele által nem támogatott jelölt. Olyan ember, aki szerint a nők kevesebbet érnek, mint a férfiak. Aki arról beszél, hogy ne akarjanak a nők annyit keresni, mint a férfiak".

Márki-Zay Novák személyes felelősségét is kiemeli abban, hogy lebontották a jogállamot, hogy az ország megosztott lett, "a gyűlöletkampányok szervezéséért, és a tomboló korrupcióért".