„Klubrádió
A lényeg

Márki-Zay szerint csalás miatt meg kell semmisíteni az összes határon túli levélszavazatot

31/03/2022 15:24

| Szerző: Klubrádió

Márki-Zay Péter szerint Orbán Viktor ismét bebizonyította, hogy neki csak a szavazatok kellenek Erdélyből. Aki nem rá szavaz, azt nem tekinti a nemzet részének, és egyszerűen szemétdombra dobja a szavazatát. Az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje arra reagált, hogy Marosvásárhely mellett egy hulladéklerakatban egy teljes zsák kidobott és részben elégett magyarországi választási szavazólapra bukkantak.

Többen szóvá tették már, hogy a határon túli szavazatok sorsa a Fidesz-közeli határon túli szervezetek kezében van, azokkal könnyen visszaélhetnek. Még előttünk a választás napja, de Erdélyben máris megtörtént, amit jósoltak. "Marosvásárhely és Jedd között félúton, a jeddi köztemetővel szemben egy zsák szavazólap hever" - írta a Facebookon az erdélyi újságíró, Parászka Boróka, aki a romániai Punctul.ro csatorna videófelvételét is posztolta. 

Erre reagált a Facebookon Márki-Zay Péter, aki a többi között azt írta: „Eddig is tudtuk, hogy csalnak, de hogy erdélyi ellenzéki választók szavazatát semmisítik meg, az vérlázító! Legyünk ott vasárnap és küldjük oda Orbánt, ahová való: a történelem szemétdombjára!”

Hozzátette: jogászaik már dolgoznak a következő lépéseken, a Fideszt és Orbánt nem hagyják többé csalni. Itthon nem tudnak ilyen nyíltan csalni – ezt húszezer ellenzéki szavazatszámláló biztosítja. A poszthoz kapott képen az áll: „Azonnal semmisítsék meg az összes határon túli levélszavazatot!”.

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje szerint Orbán Viktor ismét bebizonyította, hogy neki csak a szavazatok kellenek Erdélyből. Aki nem rá szavaz, azt nem tekinti a nemzet részének, és egyszerűen szemétdombra dobja a szavazatát.