„Klubrádió
A lényeg

Márki-Zay Péter: Nem lesz politikai tisztogatás, de a tolvajokat bíróság elé állítjuk

30/11/2021 19:58

| Szerző: Klubrádió

Márki-Zay Péter, az ellenzék közös kormányfő-jelöltje kedden Makón tartott lakossági fórumot a helyi Kossuth Körben. 

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt többek között arról is beszélt, hogy a győzelmük esetén nem lesz politikai tisztogatás, mert túl szegény ez az ország ahhoz, hogy elküldjék azt, aki ért ahhoz, amivel foglalkozik, de a „tolvajokat viszont bíróság elé állítjuk”- tette hozzá.

A ma megszavazott gyermekvédelmi népszavazásra igennel voksoló fideszes képviselőket aberráltaknak és bűnözőknek nevezte.

romák felzárkóztatásával kapcsolatban megemlítette, hogy amikor ő számított bevándorlónak, akkor megtapasztalta, hogy milyen az amikor valaki a kisebbségnek számít, és szerinte a romák elleni előítéletek megszüntetése egyrészt a szív kérdése, másrészt stratégiai ügy, hogy a romák egyenjogúságát biztosítsák, mert 2050-re lehetséges, hogy az akkor megszülető gyerekek fele roma lesz. „A haza sorsa megpecsételődött, ha nem tudjuk őket felemelni, ez stratégiai ügy.” – írja a 24.hu.

Újra felajánlotta a Fidesz esetleges választási csalásait hitelesen leleplezőknek az egymilliós jutalmat. 

MZP kormányváltás esetén jelentős fizetésemelést adna a rendőröknek, a pedagógusoknak, az egészségügyi szakdolgozóknak. “Annyit, amennyi megállítja az elvándorlást.” Hozzátette: amíg a Tescoban egy árufeltöltő többet keres, mint egy tanár, addig lesz elvándorlás. Megjegyezte: ő egy átlagemelést tervezne, de külön jutalmat is adna, aki "részt vesz a cigányok felzárkóztatásában". Szerinte az is jó lenne, ha a gyerekek ne könyvekkel zsúfolt táskákkal mennének iskolákba, hanem csak egy tablettel.

Kérdésekre válaszolva elmondta, hogy nyilvánosságra hozzák majd az ügynökaktákat, és haza kell hívni azokat, akik nyugatra mentek dolgozni, mert az ország legnagyobb problémája a kivándorlás – írja a lap.