„Klubrádió
A lényeg

Márki-Zay feljelentést tesz, mert a kormánymédiában azt terjesztik az ellenzékről, hogy háborúzni akar

18/03/2022 13:31

| Szerző: Klubrádió

Márki-Zay Péter feljelentést tesz a hódmezővásárhelyi ügyészségen ismeretlen tettes ellen rémhírterjesztés, valamint közösség elleni uszítás vádjával. Az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje szerint Orbán Viktor és médiája folyamatosan valótlanságokat terjeszt az ellenzékről, például arról, hogy az ukrajnai háborúba akarnának magyar katonákat küldeni.

„Nem tűrjük, hogy bárki azt hazudja az ellenzékről, hogy magyar katonákat akar az orosz-ukrán frontra küldeni!” – írták korábbi közleményükben. Márki-Zay Péter sajtótájékoztatóján azt mondta, ez riogatás, a magyar lakosság megfélemlítése, ez kimeríti a rémhírterjesztés fogalmát, hiszen magyar katonák küldéséről soha nem volt szó, a NATO segítségnyújtását támogatták. Reméli, hogy Orbán Viktor miniszterelnök nyilvánosan kijelenti, hogy az ellenzék nem akar magyar katonákat külföldre küldeni.

Az pedig közösség közösség elleni uszítás szerinte, hogy az ellenzékről olyanokat állítanak a kormánypárti hirdetésekben, hogy például elvennék a 13. havi nyugdíjat, megszüntetnék a minimálbért, migránsokat telepítenének be. Ezeknek éppen az ellenkezője szerepel programjukban, hangsúlyozta, hozzátéve: az ilyen kijelentések nemcsak ellenzéki politikusok, hanem a támogatóik, az ellenzékiek közössége ellen is hajlamosak gyűlöletet kelteni.

Szerinte Orbán Viktor folyamatosan változtatja véleményét, meghazudtolja önmagát a háború, a fegyverszállítás, a NATO-csapatok jelenlétének kérdésében, és még egy dróntól se tudja megvédeni Magyarország légterét. Szerinte mivel az ellenzék a szoros együttműködést támogatja a NATO-val, azzal az egyetlen biztos védelmet kínálja az országnak az orosz agresszió ellen.

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje a hódmezővásárhelyi ügyészség előtt tartott sajtótájékoztatót, amelynek végén közölte: bemegy és átadja a feljelentést.