„Klubrádió
A lényeg

Márki-Zay Brüsszelben: Lázadunk a diktatúra, a gyűlölet és a korrupció ellen

11/11/2021 19:46

| Szerző: Klubrádió

Az ellenzéki összefogásban mindenki fontosnak tartja a demokráciát, a jogállamiságot, a piacgazdaságot és az európai integrációt, ezért „lázadunk a diktatúra, a gyűlölet és a korrupció ellen” – mondta Brüsszelben tartott nemzetközi sajtótájékoztatóján Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt csütörtök délután.

A hódmezővásárhelyi polgármester az őt jelölő Mindenki Magyarországa Mozgalom közleménye szerint azt is hangsúlyozta, hogy az ellenzéki összefogás tagjai között ugyan vannak különbségek, mégis nagyon hasonlóan látják Magyarország jövőjét, amit mindannyian az Európai Unión belül képzelik el: „Mi, magyarok otthon érezzük magunkat Európában, de attól tartunk, hogy Orbán kivezetné Magyarországot az Unióból”.

Arról beszélt, hogy az ellenzéki összefogásban mindenki fontosnak tartja a demokráciát, a jogállamiságot, a piacgazdaságot és az európai integrációt, ezért „lázadunk a diktatúra, a gyűlölet és a korrupció ellen”.

Megismételte, hogy az Orbán-kormány csak retorikájában bevándorlás-ellenes, mert közben politikai és gazdasági bűnözőknek ad otthont. Előbbire Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnököt, utóbbira a letelepedési kötvényprogram orosz és iszlamista kedvezményezettjeit hozta fel példaként.

Megismételte, hogy szerinte az Orbán-kormány csak retorikájában bevándorlás-ellenes, mert közben politikai és gazdasági bűnözőknek ad otthont. Előbbire Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnököt, utóbbira a letelepedési kötvényprogram orosz és iszlamista kedvezményezettjeit hozta fel példaként.

Márki-Zay Péter a nap folyamán korábban találkozott Věra Jourovával, az Európai Bizottság alelnökével, az európai értékekért és átláthatóságért felelős biztosával, akivel az uniós pénzek tisztább felhasználásának szükségességéről beszéltek.

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt kétnapos brüsszeli látogatása során hat európai biztossal és négy pártcsalád vezetőjével is találkozott, ahogy arról mi is beszámoltunk szerda este.

(forrás: 444.hu)