„Klubrádió

Márciusban 500 ezer kínai vakcina érkezik

26/02/2021 13:57

| Szerző: Klubrádió

Félmillió adag Sinopharm vakcinát szállítanak a Magyarországra márciusban. Szijjártó Péter azután tette bejelentését, hogy telefonon beszélt a kínai kereskedelmi miniszterrel. A vakcina hatásosságát 95 százalékosra teszik. 

Újabb 500 ezer kínai vakcina érkezik Magyarországra márciusban – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter pénteken a Facebook-posztjában, miután telefonon tárgyalt Wang Wentao kínai kereskedelmi miniszterrel – írja a hvg.hu.

Eddig 550 ezer dózis Sinopharm érkezett Magyarországra. Ezen a héten még 52 ezer ember beoltására elegendő Pfizer-vakcina és 41 750 adag AstraZeneca oltóanyag is érkezett. Ezek összesen 368 ezer ember oltását teszik lehetővé. Az operatív törzs számításai szerint a következő héten 800 ezerre nőhet a beoltottak száma.

A portál cikkéből kiderül, hogy összesen 5 millió adagot vásárolunk a kínai oltóanyagból, ami 2,5 millió embernek elegendő. A Sinopharm az első olyan vakcina itthon, amely azon az alapon kapta meg a Gyógyszerészeti Intézet engedélyét, hogy világszerte már több millió embert oltottak be vele. A hatásosságát 95 százalékosra teszik.