„Támogassa
A lényeg

Már nem a kölcseys tanárokat kirúgó Marosi Beatrix vezényli a Belső-Pesti Tankerületet

7/05/2024 12:05

| Szerző: Klubrádió

Áprilisban második felében cserélték újra.

A közelmúltban váltás történt a Belső-Pesti Tankerületi Központ élén: Marosi Beatrix korábbi igazgató helyét Tóth János vette át, Marosi pedig szakmai vezető lett, derül ki a Klebersberg Központ hivatalos honlapjáról.

A Telex értesülései szerint a váltás április második felében történt.

 
Marosi Beatrix
Youtube/Telex
 

Marosi volt a tankerület igazgatója, amikor azonnali hatállyal kirúgták a Kölcsey Ferenc Gimnázium öt tanárát, akik sok más tanárral együtt részt vettek a polgári engedetlenségi mozgalomban, tiltakozva a hazai oktatás helyzete ellen.

A lap másik beszámolójából kiderül, hogy ma sem született ítélet a Fővárosi Törvényszék Munkaügyi Kollégiumán a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium öt kirúgott tanárának ügyében.

A bíró a mai tárgyalás elején közölte: a tanúkat és a tankerületvezetőt szembesíteni kell, mert számos dologban nem egyeznek a vallomásaik. Mint ismert, Törley Katalint, Sallai Katalint, Palya Tamást, Ocskó Emesét és Molnár Barbarát azért bocsátotta el a Belső-pesti Tankerületi Központ, mert többször is részt vettek a polgári engedetlenségben.

A Telex felidézi, hogy előző tárgyalásokon azért maradt el a szembesítés, mert azokon a tankerületi vezető – betegségre hivatkozva – nem jelent meg. A tárgyaláson egyébként mind a tanárok jogi képviselője, mind a tankerületi központ ügyvédje jelezték: nem tartják indokoltnak a szembesítést. A bíró azonban ragaszkodott a szembesítéshez, és ezért ismét beidézte a tankerület vezetőjét.

A jogi képviselője ekkor közölte: április 22-én leváltották a tankerületi vezetőt.