„Köszönjük,
A lényeg

Már ebben az évezredben született az ország legfiatalabb polgármestere

12/06/2024 13:03

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Ivánkai Márk

Kanik Pétert 21 évesen választották meg a Fejér megyei Előszállás vezetőjének vasárnap – írja a Telex. A Fidesz-KDNP jelöltje a szavazatok 63 százalékával nyert a 2400 lakosú, Dunaföldvárhoz közeli faluban. Kanik alaposan elhúzott vetélytársa előtt: 650-en szavaztak rá, míg a független Stadler Gábort 381 helybeli támogatta.

Az ország legidősebb polgármestere a 79 éves Berta Jenőné lett. Berta 2002 óta vezeti a Baranya megyei Marócsát, a hatodik ciklusát kezdheti meg októberben. A kis falu 54 szavazójából 24-en szavaztak arra, hogy a fideszes településvezető folytassa a munkát.

Az ország eddigi legidősebb polgármestere, a 92 éves Jelenka György a vasárnapi választáson kikapott Gyugyon, ezért októberben nyugdíjba vonul. Őt harminc évvel ezelőtt választották meg először a Balatonhoz közeli település élére, 2010 óta a Fidesz színeiben indult. Eddig egyetlen kihívója sem járt sikerrel, most viszont egy korábbi munkatársától, Tóthné Szabó Erikától 24 szavazatnyi különbséggel szenvedett vereséget a 300 fős faluban.