„Klubrádió

Május 17.: Az Információs társadalom világnapja, a Magas vérnyomás világnapja és a Homofóbia, transzfóbia és bifóbia elleni világnap

17/05/2021 09:00

| Szerző: Klubrádió/KL

Ma van az Információs társadalom világnapja, a Magas vérnyomás világnapja és a Homofóbia, transzfóbia és bifóbia elleni világnap is.

Információs társadalom világnapja

Az ITU (International Telecommunication Union) 1865-ös alapításáról és a Nemzetközi Távközlési Egyezmény létrejöttéről emlékezünk meg. Ez a jeles nap a távközlés, az internet, a telekommunikáció és ezek gazdasági és társadalmi hatásainak ünnepe. Korábban Távközlési világnapnak hívtuk.

Magas vérnyomás világnapja

A Hipertónia Világszervezet 2005 óta hívja fel ezen a napon a világ lakosságának figyelmét arra, hogy milyen veszélyei vannak a magas vérnyomásnak. A magas vérnyomásra való folyamatos odafigyelés és a probléma kezelése számos súlyos megbetegedéstől menthet meg bennünket.

Homofóbia, transzfóbia és bifóbia elleni világnap

A WHO 1990. május 17-én törölte a homoszexualitást, mint rendellenességet a betegségek nemzetközi osztályozásából. Ezt a napot nemzetközi szinten az elfogadásnak és a más szexuális vagy nemi identitású személyek iránt tanúsított toleranciának szenteljük.

(Forrás: penzcentrum.hu, youtube.com)