„Klubrádió
A lényeg

Magyar film nyert fődíjat egy New York-i fesztiválon

11/06/2021 16:33

| Szerző: Klubrádió

A Most van most című magyar vígjáték aratta a legnagyobb sikert májusban a havonta díjakat osztó New York Film Awardson. A film, ami egy szökött menyasszony egynapos utazását meséli el, indulhat az év legjobb filmje díjért is. Rendezője Szajki Péter, szereplői, többek közt, Tompos Kátya, Mohai Tamás, Lovas Rozi, valamint Scherer Péter és Básti Juli.

Összesen öt díjjal jutalmazták a New York Film Awardson Szajki Péter Most van most című filmjét. A verseny májusi fődíja mellett a magyar alkotásnak ítélték a legjobb romantikus komédiának és a legjobb eredeti történetért járó díjakat, valamint a film központi karakterét alakító Tompos Kátya kapta a legjobb női főszereplő díját, míg Lovas Rozit, a legjobb női mellékszereplőnek választották.

Az öt éve alapított New York Film Awards havonta és évente díjakat osztó esemény, a havonta jelentkező online fesztiválon osztják ki a legjobb aktuális filmeknek járó elismeréseket, évente egyszer pedig rendeznek egy élő díjátadót is vetítésekkel., ahol az év legjobbjának ítélt alkotást jutalmazzák. Az év filmje díjért a korábbi hónapokban nyertes filmek versenyeznek, az idei zsűrielnök Jarek Marszewszki lengyel  származású filmrendező, aki Bikini Blue című filmjével számos fesztiváldíjat nyert világszerte.

 
Most van most –Tompos Kátya és Mohai Tamás, a film főszereplői 
 

A New York Film Awards májusi fődíját elnyerő Most van most alkotója, Szajki Péter az Intim fejlövéssel jelentkezett először rendezőként a 2009-es Magyar Filmszemlén, ahol elsőfilmes díjat nyert, majd a Nejem, nőm, csajom című romantikus vígjátéka 2012-ben az év legnézettebb magyar filmje lett a hazai mozikban.

A Most van most egy szökött menyasszony egynapos utazását meséli el humoros road movie keretei között, a dramedy főszereplői Tompos Kátya és Mohai Tamás, továbbá, a már említett Lovas Rozi mellett, játszik a filmben Scherer Péter, Básti Juli, Zrínyi Gál Vince, Elek Ferenc és Kovács Lehel is. A forgatókönyvet Szajki Péter rendező és Szajki-Vörös Adél írták közösen, a film operatőre Domokos Balázs volt.